Na ndiqni në:

Sot në Kosovë shënohet dita e Dritës, e njohur si “Hanukkah”

Prishtinë, 7 dhjetor 2015 - Me rastin e Festivalit të Dritës "Hanukkah", Bashkësia Hebraike e Kosovës, shpreh dëshirat e saj më të sinqerta dhe uron që kjo festë të sjellë lumturi, sukses dhe paqe hebrenjve të Kosovës dhe në mbarë botën.

Në urimin e kryetarit të Bashkësisë Hebraike të Kosovës, Votim Demiri, po ashtu urohen qytetarët e Kosovës për festat e fundvitit.
 
Ngjashëm me Krishtlindjen, edhe Hanukkah ndodh në kohën më të errët të vitit dhe sikurse Krishtlindjet, edhe kjo festë përshtatshmërish i trajton qirinjtë dhe dritën si simbolikë qendrore.

Burimi: http://bit.ly/1NdiPWt
 

13-vjeçari nga Kosova, fitues i vendit të parë në “Palaio Faliro Guitar Festival” në AthinëElbenita Kajtazi, gjysmëfinaliste në konkursin Glyndebourne Opera CupDokumentari për Runikun e Petrit Halilajt shfaqet në WashingtonAgnus Dei fiton çmimin e 100-të jubilar