Na ndiqni në:

Trupa e Baletit Kombëtar të Kosovës përmbyll vitin me “Stravinsky & Ravel”

Prishtinë, 1 dhjetor 2015 - Trupa e Baletit Kombëtar të Kosovës sjell premierën e katërt dhe të fundit për këtë vit, “Stravinsky & Ravel”, pas tri premierave të suksesshme që pati gjatë këtij viti. Angazhimi për përgatitjen e kësaj shfaqje ka nisur para më shumë se një muaji, derisa premiera e saj pritet të shfaqet më 10 dhjetor.Ahmet Brahimaj, drejtor i TKB-së, ka thënë se edhe këtë vit balerinët e përmbyllin suksesshëm, pasi sipas tij, deri tani ka pasur tri premiera shumë të suksesshme, njëjtë siç pritet të jetë edhe e fundit për këtë vit.

Balerinët për këtë shfaqje, aktualisht janë duke punuar me koreografin Mehmet Ballkan, derisa për pjesën e saj të parë ata kanë punuar me koreografin Kursat Kilic.

Kjo nuk është hera e parë që Mehmet Ballkan bashkëpunon me balerinët kosovarë dhe kështu, puna me të sipas balerinëve, ka gjithmonë suksesin e garantuar.

Burimi: http://bit.ly/1OtlJL

Pesë filma të Kosovës janë prezantuar para selektorëve të BerlinalesPetrit Halilaj përballet me fëmijërinë në ekspozitë në LondërFilmi “Përjetësisht fëmi”, edhe në tri festivale të rëndësishme ndërkombëtare Artisti Petrit Halilaj do të prezantojë veprat e tij në New York