Na ndiqni në:

Shpend Xani me premierë në New York, pjesë e shfaqjes “Rest Upon the Wind”

New York, 18 shtator – Artisti nga Kosova, Shpend Xani do të paraqitet me premierë në New York, ku do të jetë pjesë e shfaqjes “Rest Upon the Wind”.

“Drama është e bazuar në jetën dhe eksperiencën e Gibrani-it në Amerikë, gjatë fillimit të shekullit XX”, ka thënë pwr KultPlus, Shpend Xani i cili ka shpjeguar se ai luan rolin e Saleem-it, te dashurit te Miryannes dhe mikut më të ngushtë të Gibranit.

Premiera e shfaqjes është më 3 tetor në New York për të pasuar më pas edhe repriza më 4 tetor në Skirball Center for the Performing Arts.

Pastaj shfaqja do të filloj turneun në SHBA dhe Amerikën Jugore”, ka thënë Xani mbi këtë shfaqje që është inspiruar nga libri “Profeti” i shkrimtarit të famshëm libanez Kahlil Gibran.

“Drama është e bazuar në jetën dhe ekperiencën e Gibrani-it në Amerikë, gjatë fillimit të shekullit XX”, ka thënë Xani i cili ka shpjeguar se ai luan rolin e Saleem-it, te dashurit te Miryannes dhe mikut më të ngushtë të Gibranit.

Shfaqja përcjell dramën jetësore të emigrantit artist, raportet me femrat, humorin arab dhe lidhjet e ngushta familjare me motrën Miryannen.

Burim: http://www.kultplus.com/?id=9&l=10414

“T’padashtun” shtrin fushatën promovuese për “Oscar” deri në Egjipt Artisti Petrit Halilaj do të prezantojë veprat e tij në New YorkU dha premiera botërore e filmit “Martesa” në PÖFFVepra e artistit Driton Selmani “mbron” vizitorët e festivalit në Amsterdam