Na ndiqni në:

Një vend strategjik

E vendosur mu në zemër të Ballkanit, Kosova shërben si urë lidhëse mes vendeve të Evropës Juglindore.

Me pozitën unike gjeografike Kosova ka qasje në  tregun në rritje të Ballkanit dhe Evropës Qendrore që mbulon 28 milionë konsumatorë potencial.

Distanca e udhëtimit nga Prishtina për në Qendrat Regjionale shprehur në kilometra (km):

Qyteti Kilometri
Shkup86
Sofja279
Selaniku312
Tirana330
Beogradi355
Durresi355
Sarajeva390
Bari570
Zagrebi741
Budapesti747

Burimi: