Arkivi

Mars 2015
H Ma E P Sh D
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Petrit Selimi

Petrit Selimi

Petrit Selimi është Zëvendësministër i Punëve të Jashtme i Kosovës. Ai është emëruar në vitin 2011 si një nga anëtarët më të rinj të kabinetit. Në qeverinë e Kosovës ishte emëruar edhe Koordinator për zbatimin e Marrëveshjes për bashkëpunim rajonal mes të Kosovës dhe Serbisë, si dhe anëtar i Komisionit Shtetëror për Liritë Fetare.

Në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Kosovës, Selimi ka pasur në portofol të aktiviteteve themelimin e iniciativave inovative të diplomacisë publike dhe digjitale, përpjekjet lobuese për njohjen e Kosovës në organizma multilateralë, si dhe promovimin e pajtimit të brendshëm dhe dialogut ndërfetar. Ai themeloi Nismën Ndërfetare Kosovare e cila është theksuar në disa raporte të njëpasnjëshme nga ana e sekretarit të përgjithshëm të OKB-së Ban Ki Mun si kontribut pozitiv në nxitjen e dialogut ndërmjet feve në Kosovë. Departamenti Amerikan i Shtetit vuri në dukje gjithashtu projektet e Nismës Ndërfetare Kosovare në raportin global vjetor mbi liritë fetare.

Në fushën e Diplomacisë Digjitale, Selimi ka qenë ideator i disa programe të reja si trajnimet Wikipedia, njohjen e Kosovës nga ana e rrjeteve sociale, konkurse fotografishë në Instagram ndërsa në vitin 2013 u përzgjodh si Udhëheqës i Ekipit të Vitit në Diplomaci Digjitale në një anketë vjetore globale nga revista turke New Diplomacy. Selimi po ashtu ka qenë një nga nismëtarët e vendosjes së monumentit memorial hebre në kopshtin e parlamentit të Kosovës dhe është aktiv në mbështetjen e dialogut civik në Kosovë. Në çështjet e ekstremizmit fetar, dialogut ndërfetar, publik dhe diplomacisë digjitale, Selimi ka ligjëruar gjërësisht në universitetet prestigjioze si Yale, Georgetown, Harvard, NYU, Universiteti George Washington, John Hopkins University, etj

Selimi ka studiuar në Universitetin e Oslos dhe London School of Economics dhe flet në nivel nativ Shqip, Anglisht, Norvegjisht, Serbisht . Ai është i martuar dhe ka një djal.

Para se t'i bashkangjitej politikës, Selimi ka punuar si konsulent privat në Marëdhënie me Publik duke shërbyer edhe firma të mirënjohura si Reiffeisen Investment dhe Telenor ASA, Oslo dhe ka qenë bashkëthemelues i Gazetës Ekspres. Poashtu ka qenë një aktivist i njohur shoqërisë civile dhe anëtar i Bordit të Drejtorëve të Fondacionit George Soros në Kosovë dhe Fondacionit të Ballkanit për Rini të themeluar nga Marti Ahtisaari. Ai ishte gjithashtu një nga themeluesit e OJQ-së së parë rinore ndonjëherë në Kosovë në vitin 1993.

Më 2014, Kardinali Martino i Selisë së Shenjtë ka dekoruar Selimin me urdhëri e kalorësisë së Konstantinit të Shenjtë, për kontributin e Selimit për dialogun ndërfetar.

Mund ta përcjellni në Twitter me nofkën @petrit
 

Stay Connected with MFA

Memorandum i bashkëpunimit në mes MPJ dhe MD për ndarjen e shpenzimeve për nevojat e Konsullatës së Republikës së Kosovës dhe Qendrës Kulturore të Kosovës për Diasporën dhe Mërgatën në Cyrih

26.03.2015

Prishtinë, 26 mars 2015 – Ministria e Punëve të Jashtme (MPJ) dhe Ministria e Diasporës (MD) së Republikës së Kosovës kanë nënshkruar sot një memorandum bashkëpunimi për shfrytëzimin e objektit të përbashkët...më shumë

Thaçi në konferencën “Western Balkans’ 6”: Komunikimi mes njerëzve shemb muret mes popujve të Ballkanit

25.03.2015

Prishtinë, 25 mars 2015 – Republika e Kosovës ishte nikoqire e konferencës sotme rajonale “Western Balkans’ 6” që mblodhi 12 ministra të jashtëm dhe të transportit të shteteve të rajonit si dhe komisionerin e BE-së për...më shumë